BARBAGALLO, Riccardo Nunzio
BARBAGALLO, Riccardo Nunzio
AGRICOLTURA, ALIMENTAZIONE E AMBIENTE (Di3A)
A CASE OF NATURAL IMMOBILIZATION OF Β-GLUCOSIDASE IN OENOCOCCUS OENI STRAINS
2004-01-01 Palmeri, Rosa; Torriani, S; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Spagna, G.
A METHOD FOR ANTHOCYANIN EXTRACTION FROM FRESH GRAPE SKIN
2003-01-01 Spagna, G; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Todaro, A; DURANTE M., J; Pifferi, P. G.
A METHOD TO PURIFY α-L-ARABINOFURANOSIDASE AND β-D-GLUCOPYRANOSIDASE FROM ASPERGILLUS NIGER TO INCREASE THE AROMA OF WINE
2000-01-01 Spagna, G; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Martino, A; Pifferi, P. G.
A MIXTURE OF PURIFIED GLYCOSIDASES FROM ASPERGILLUS NIGER FOR OENOLOGICAL APPLICATION IMMOBILISED BY INCLUSION IN CHITOSAN GELS
2002-01-01 Spagna, G; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Greco, E; Manenti, I; Pifferi, P. G.
A NOVEL CHITOSAN DERIVATIVE TO IMMOBILIZE α-L-RHAMNOPYRANOSIDASE FROM ASPERGILLUS NIGER FOR APPLICATION IN BEVERAGE TECHNOLOGIES
2001-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Casarini, D; Pifferi, P. G.
A SIMPLE METHOD FOR PURIFYING GLYCOSIDASES: α-L-RHAMNOPYRANOSIDASE FROM ASPERGILLUS NIGER TO INCREASE THE AROMA OF MOSCATO WINE
2000-01-01 Spagna, G; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Martino, A; Pifferi, P. G.
A SPECIFIC METHOD FOR DETERMINATION OF PECTIN ESTERASE
2003-01-01 Spagna, G; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Barbara, Ingallinera
Active Packaging-Releasing System with Foeniculum vulgare Essential Oil for the Quality Preservation of Ready-to-Cook (RTC) Globe Artichoke Slices
2021-01-01 Rizzo, Valeria; Lombardo, Sara; Pandino, Gaetano; Barbagallo, Riccardo N.; Mazzaglia, Agata; Restuccia, Cristina; Mauromicale, Giovanni; Muratore, Giuseppe
ADATTABILITÀ ALLA TRASFORMAZIONE INDUSTRIALE DELLE BACCHE DI ECOTIPI DI POMODORO DA SERBO COLTIVATO IN SICILIA
2012-01-01 Patane', C.; Barbagallo, Riccardo Nunzio; LA ROSA, S.; Pellegrino, A.
ADATTABILITÀ ALLA TRASFORMAZIONE INDUSTRIALE DELLE BACCHE DI ECOTIPI DI POMODORO DA SERBO COLTIVATO IN SICILIA
2011-01-01 Patane', C.; Barbagallo, Riccardo Nunzio; LA ROSA, S.; Pellegrino, A.
APPLICAZIONE DELLE BIOTECNOLOGIE ENZIMATICHE SUL MIGLIORAMENTO DELLE CARATTERISTICHE QUALITATIVE E SALUTISTICHE DEGLI ORTOFRUTTICOLI FRESCHI E MINIMAMENTE TRASFORMATI (IV E V GAMMA)
2009-01-01 CATALANO A., E; Todaro, A; Cavallaro, R; Abbate, E; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Spagna, G.
APPLICAZIONE DELLE BIOTECNOLOGIE ENZIMATICHE SUL MIGLIORAMENTO DELLE CARATTERISTICHE QUALITATIVE E SALUTISTICHE DEGLI ORTOFRUTTICOLI FRESCHI E MINIMAMENTE TRASFORMATI (IV E V GAMMA)
2009-01-01 CATALANO A., E; Todaro, A; Cavallaro, R; Abbate, E; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Spagna, G.
ASPETTI TECNOLOGICI ED UTILIZZAZIONE DEI SEMI DI SOIA (GLYCINE MAX L. MERRILL)
1995-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Russo, C.; Lanza, C. M.
ASSESSMENT OF β-GLUCOSIDASE ACTIVITY IN SELECTED WILD STRAINS OF OENOCOCCUS OENI FOR MALOLACTIC FERMENTATION
2004-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Spagna, G; Palmeri, Rosa; Torriani, S.
ATTIVITÀ ENZIMATICHE E SHELF-LIFE DELLE FRAGOLE DI MALETTO
2007-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Chisari, M; Spagna, G.
Attività insetticida di oli essenziali di agrumi ed effetti non-target su un predatore, sull’attività enzimatica della pianta e del microbioma del suolo
2016-01-01 Ricupero, Michele; Baglieri, Andrea; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Biondi, Antonio; Campolo, Orlando; Cucci, L. M.; DI PIETRO, Patrizia; Gennari, Mara Maddalena; Palmeri, V.; Satriano, Cristina; Siscaro, Gaetano; Zappala', Lucia
ATTIVITÀ PECTINESTERASICA DI FRAGOLE AFFETTE DA MUFFA GRIGIA E INOCULATE CON CEPPI ANTAGONISTI DI PICHIA ANOMALA
2006-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Chisari, M; Raciti, L; DI SILVESTRO, I; Spagna, G.
ATTIVITÀ PECTINESTERASICA DI FRAGOLE AFFETTE DA MUFFA GRIGIA E INOCULATE CON CEPPI ANTAGONISTI DI PICHIA ANOMALA
2005-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Chisari, Marco; Raciti, L; Silvestro I., Di; Spagna, Giovanni
ATTIVITÀ PECTINESTERASICA DI FRAGOLE AFFETTE DA MUFFA GRIGIA E INOCULATE CON CEPPI ANTAGONISTI DI PICHIA ANOMALA
2005-01-01 Barbagallo, Riccardo Nunzio; Chisari, Marco; Raciti, L; SILVESTRO I, Di; Spagna, Giovanni
BEHAVIOR OF PECTINASES EXTRACTED FROM MINIMALLY PROCESSED FRESH-CUT MELONS
2010-01-01 Chisari, M; Barbagallo, Riccardo Nunzio; Spagna, G.