Italian law relative to fresh cut products is rather fragmented and incomplete. The processing concerns, especially the small/ medium sized ones, do not often have a clear account of the food industry regulations, even though the current regulations exist in a generic form regarding all foodstuffs such as fishing, meat and dairy products. The aim of this article is to give a practical guide to the requirements and regulations to be respected.
La legislazione italiana sui prodotti di IV gamma è alquanto frammentaria e incompleta. Infatti, pur essendoci norme obbligatorie sia di tipo generico (orizzontale), che riguardano tutti i prodotti alimentari, che di tipo specifico (verticale), riguardanti determinate categorie di prodotti alimentari con caratteristiche dettagliate (ad esempio, prodotti della pesca, prodotti carnei, latticini), spesso le aziende di trasformazione non hanno una visione completa del quadro normativo di settore, soprattutto quelle di piccole-medie dimensioni. Scopo di questo articolo è fornire una guida pratica sugli adempimenti e le norme da rispettare.
Guida alla normativa per le aziende di IV gamma
ARENA, ELENA;FALLICO, Biagio
2010-01-01
Abstract
Italian law relative to fresh cut products is rather fragmented and incomplete. The processing concerns, especially the small/ medium sized ones, do not often have a clear account of the food industry regulations, even though the current regulations exist in a generic form regarding all foodstuffs such as fishing, meat and dairy products. The aim of this article is to give a practical guide to the requirements and regulations to be respected.File | Dimensione | Formato | |
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